Tudástár

5 dolog, amire mindenképpen figyelj bébiétel választáskor

2019.01.15 15:20
Bioworld by KELLYS
5 dolog, amire mindenképpen figyelj bébiétel választáskor

Roskadoznak a boltok polcai a bébiételek alatt, tudatos szülőként és édesanyaként azonban nem teheted meg, hogy csak a szép színes csomagolás, a sokat hallott márkanevek vagy a hangzatos szlogenek alapján dönts. A kisbabád egészségéről, az első falatainak egyikéről döntesz, ezért fontos, hogy körültekintően válassz. Ezúttal 5 fontos szempontot gyűjtöttünk össze, amelyeket mindenképpen érdemes szem előtt tartanod, ha bébiételt vásárolsz.

A bébiételválasztás 5 legfontosabb szempontja

1. Figyelj a korcsoportajánlásokra

A WHO hivatalos ajánlása szerint a kisbabának 6 hónapos koráig a kizárólag anyatejjel való táplálás a legegészségesebb. Sajnos azonban egyre gyakoribb, hogy az édesanyák pótláshoz, tápszerhez kénytelenek nyúlni. A tápszerrel táplált babák esetében sokszor már akár a 4. hónaptól is ajánlják a hozzátáplálás megkezdését. Számukra - a bevezetést követően - már bátran adhatók a 4 hónapos kortól felirattal ellátott bébiételek.

2. Tartsd szem előtt az allergéneket

Sajnos manapság megdöbbentően sok kisgyereket érint a probléma. Nagyon fontos ezért, hogy a leggyakoribb allergéneket, mint a tej, tojás, hal, glutén, mogyorószármazékok és a szója, kiemelt odafigyelés mellett kapja a kicsi. Főleg, ha az egyik vagy mindkét szülő is érintett. 

3. Vizsgáld meg az összetevőket

Nem elég ugyanakkor csak az allergénekre figyelni, hiszen a hozzátáplálás elején pontos ajánlások élnek arra vonakozóan, hogy mikor, mit ehet a kicsi. Vedd figyelembe, hogy mikortól ehet húst vagy éppen tojást, és keresd az összetevők között a nem tiszta alapanyagokat is. A legjobb, ha csak olyan bébiételt választasz, ami tiszta gyümölcsökből, zöldségekből, gabonából és húsból áll.

4. Ellenőrizd az alapanyagok beszerzési forrását

Kétségtelenül a bioalapanyagok a legbiztonságosabbak a legkisebbek számára, hiszen ezek garantáltan nem tartalmaznak sem növényvédőszermaradványokat, sem rovarölőket, sem nitrátot. Mindig keresd a csomagoláson a 100%-ban bio összetevőkre vonatkozó jelzést.

5. Szűrd ki a felesleges adalékanyagokat tartalmazó termékeket

Tudatos táplálkozással és életvitellel te is ki tudod zárni az életedből a felesleges adalékanyagokat, tartósítószereket vagy állományjavítókat. Erre egy felnőttnek sincs szüksége, nem még egy kisgyereknek. Figyelj arra, hogy a kicsi étele ne tartalmazzon semmilyen adalékanyagot.

Tiszta, adalékoktól és káros összetevőktől mentés bébiételt keresel? A Bioworld by KELLYS webáruházban csak azt találsz! Nézz körül itt!

 

Szállítás

 

Rendeld meg, és vedd át 1-3 munkanapon belül, vagy üzletünkben személyesen!

 

Tovább olvasom

 

Nézz körül!

 

Minden termékünk megvásárolható XIII. kerületi üzletünkben is!

 

Tovább olvasom

 

Biztonságos vásárlás

 

A vásárlások során a jelenleg elérhető legbiztonságosabb technológiákat alkalmazzuk.

 

 

Kérdésed van?

 

Információra, technikai segítségre van szükséged? Rendelésed felől érdeklődsz? Segítünk!

 

Tovább olvasom