Egyszer volt hol nem volt egy anyuka és egy apuka…
Mindkettőjük szenvedélyesen szerette a hasát és aggályaik voltak az ételekkel kapcsolatban, amiket gyermekeiknek adtak. Elhatározták tehát, hogy megváltoztatják az üveges bébiételek világát annak érdekében, hogy a babák ízlelőbimbóit stimuláló és minden kétséget kizáróan egészséges készítményeket alkossanak.
A jó ötletek fontosak...
De szükségük volt jó receptek megalkotására is…
Alexandra és Mikaël a szakmai legjobbjait kutatták fel tanácsokért, köztük Michel Reutenauer, Michelin-csillagos séfet, aki nagyvonalúan megosztotta velük kulináris titkát: ’mágikus összetevők minden bizonnyal nem léteznek – de bátorsággal és kreativitással csodát lehet tenni’.
Az élvezetek és a tápanyagok kombinálása nem rakétatudomány…
A sztárséf mellett hamarosan független szakemberek is elkezdték segíteni a páros munkáját. Lassan öt éve tart az együttműködés a cég és Dr. Lecarf, a Lille-ben található Pasteur Institute Táplálkozástudományi Osztályának vezetőjével, aki endokrinológusként és nutricionistaként vesz részt a receptek tökéletesítésében. A Good Gout bébiételei így nemcsak finomak, de a gondos szakmai közreműködés révén azokat a tápanyagokat nyújtják a babák számára, melyekre az adott életkorban a leginkább szükségük van.
Egy íz a maximumon…
A gyártó filozófiája szerint minden egyes receptúrának egy fő összetevő köré kell szerveződnie, vagyis bébiételeiknek minimum 60%-os tartalommal kell rendelkeznie a kiemelt hozzávalóból. A hozzátáplálás első ízei kapcsán, vagyis a legkisebbeknek megálmodott recepteknél a márka még magasabbra rakta a lécet: bio mangópüréjük például 99.9%-ban tartalmaz mangót melyet csak egy csepp bio citromlé tesz még tökéletesebbé.
Az összetevők ultra rövid listájának, a főzővíz, almapüré és keményítő tudatos mellőzésének köszönhetően a termékek ízek a lehető legalkalmasabbak arra, hogy csecsemőd ízlelőbimbóit felébressze.
Nem létezik megalkuvás…
A termékekhez gyártásához felhasznált nyersanyagok fő szabály szerint a francia mezőgazdaság organikus farmjairól kell származniuk. A nem honos fajták, mint a quinoa Bolíviából, a banán Ecuadorból, a mangó Indiából származnak, ahol termesztés környezetükben is megtalálhatóak.
A szelekciós folyamat során a gyártó nem ismer megalkuvást. A nyersanyagoknak duplán kell megfelelnie az elvárásoknak: egyrészt bio minősítéssel kell rendelkezniük, másrészt a lehető legtöbbet kell nyújtaniuk a gyerekek táplálása szempontjából.
Innovatív csomagolás…
Praktikusak, könnyűek, BPA- és ftalát mentesek. A Good Gout tasakjai ezen kívül gondosan sterilizáltak, ami alkalmassá teszi a termékek tárolását szobahőmérsékleten akár hónapokon keresztül is. A visszazárható csomagolást úgy fejlesztette ki a gyártó, hogy a hozzávalók zamata ne tudjon kiszökni rajtuk.
A Bioworld by KELLYS webáruház által forgalmazott Good Gout termékeket itt tudod megnézni: Good Gout kínálatunk