Tudástár

Egyre többen váltanak környezetbarát tisztítószerekre

2019.01.23 12:14
Bioworld by KELLYS
Egyre többen váltanak környezetbarát tisztítószerekre

Neked is tisztítószerek sokasága ugrik be, ha kimondom a szót: takarítás? Ha figyelmesen elolvasod a hátoldalon az összetételt, nem érzed, hogy túlzás mondjuk egy kis vízkő ellen ez a méreg-arzenál? Kicsit olyan „ágyúval verébre” helyzet, ugye?

Pedig ezek a kémiai anyagok már annyira a mindennapjaink részét képezik, hogy szinte természetesnek vesszük, hogy ilyen mértékű környezetszennyezéssel élünk együtt. A drogériák, szupermarketek polcai roskadoznak az erősebbnél erősebb tisztítószerektől, a reklámok pedig mára elhitették velünk, hogy takarítani csak fertőtlenítőszagban lehet, és hogy a csillogó otthon záloga a gumikesztyű, és a vegyvédelmi maszk.

Belegondoltatok már, hogy ezek a tisztítószerek hányféle módon károsítják egészségünket és környezetünket? Először is, a vegyszerek előállítása során rengeteg káros melléktermék keletkezik, emellett használatukkor nem csak a tisztítandó felület roncsolódik, de sajnos bőrünk, nyálkahártyánk is. Legvégül, vajon hol végzi az a rengeteg vegyszer, amit nap, mint nap használunk? Igen, lefolyik, lehúzzuk, eltűnik, de vajon hová? Sajnos a mérgek nagyrésze természetes vizeinkben végzi. A természet körforgásának köszönhetően, a vízben élő élőlények, például a halak szervezetébe kerül, amelyet aztán megeszünk, vagy ezzel a vízzel locsoljuk növényeinket, amelyet szintén megeszünk, és ne feledjük, hogy szintén ezekben a vizekben lubickolunk gyermekeinkkel együtt. A vegyszereket a takarítás közben belélegezzük, a gumikesztyű nélkül a bőrünket károsítják, a ruháinkban maradva egész álló nap érintkeznek a testünkkel.

Mert mit is jelent valójában a takarítás szó? A takarítás nem más, mint az otthonunkban felbukkanó szennyeződések eltávolítása valamilyen módon. Ezt tényleg csak káros vegyi anyagoktól hemzsegő tisztítószerekkel lehet megtenni? Te is gondolkodtál azon, hogy dédanyáink nem tudtak csak úgy leszaladni a drogériába vagy a hipermarketbe valami jó kis kémiai tisztítószerért, akkor ők vajon mivel varázsolták ragyogóvá otthonaikat? Mi lehet a környezet-, és egészségkárosító vegyszerek alternatívája?

Általánosságban elmondható, hogy úgy kell tisztítószert választanunk, hogy a lehető legkevesebb szintetikus, vegyi anyagot tartalmazza, és a termék biológiailag teljesen lebomló összetevőkből álljon.

Ezek a modern, környezetbarát tisztítószerek már ugyanolyan hatásfokúak, mint a hagyományosak, de használatukkal nem csak a csillogó otthonért tettünk egy nagy lépést, hanem családunk egészségéért és környezetünkért is. Minden általunk forgalmazott tisztítószer ökobarát és kiváló minőségű, bármelyikre is esik választásod, nyugodt lehetsz. Termékeinket itt találod: Ökobarát tisztítószerek

Ha pedig a lehető legtermészetesebb tisztítószereket keresed, arra is van pár tippünk, nézd meg a cikkünket!

 

 

Szállítás

 

Rendeld meg, és vedd át 1-3 munkanapon belül, vagy üzletünkben személyesen!

 

Tovább olvasom

 

Nézz körül!

 

Minden termékünk megvásárolható XIII. kerületi üzletünkben is!

 

Tovább olvasom

 

Biztonságos vásárlás

 

A vásárlások során a jelenleg elérhető legbiztonságosabb technológiákat alkalmazzuk.

 

 

Kérdésed van?

 

Információra, technikai segítségre van szükséged? Rendelésed felől érdeklődsz? Segítünk!

 

Tovább olvasom