Tudástár

Természetes tisztítószerek

2019.01.23 12:26
Bioworld by KELLYS
Természetes tisztítószerek

Azt már biztosan számtalan helyen hallotad - és mi is taglaltuk előző bejegyzésünkben -, hogy a kémiai tisztítószerek milyen súlyosan szennyezik környezetünket, és ezt felismerve, szerencsére egyre többen váltanak környezetbarát tisztítószerekre. Ha még bizonytalan vagy a választásban, vagy csak a lehető legtermészetesebb tisztítószereket keresed, az alábbi tippekkel szeretnénk segíteni Neked!

Vízkő eltávolítása és fertőtlenítés – A sokoldalú ecet

Az ecet talán a legsokoldalúbb és legolcsóbb tisztítószer, legyen szó ablakpucolásról, vagy fertőtlenítésről, de a legtöbben talán vízkőoldó hatása miatt szeretik. Nem csak a padlót, vagy a csempét varázsolja fényessé, de háztartási gépeinket is megszabadítja a vízkőtől. Ha maximális hatásfokú tisztítószert szeretnél, keverj össze 300 ml ecetet és 300 ml vizet, tedd fel ezt a keveréket forrni, majd oldj fel benne fél teáskanál sót. Ha langyosra hűlt, tedd szórófejes palackba, és már használhatod is. A vízköves felületet permetezd be, hagyd hatni az ecetes keveréket 30 percen keresztül, majd töröld át, öblítsd le hideg vízzel, és töröld szárazra.

Nem csak vízkőoldáshoz tökéletes az ecet, hanem fertőtlenítéshez is, így a WC takarítás is elvégezhető vele.

Fontos! Az ecetnél is kell egy kis odafigyelés, akármennyire is természetes anyag: Ne lélegezzük be, hiszen gőze maró hatású, és ne érintkezzen a bőrrel nagy mennyiségben.

Citromsav – Univerzális tisztítószer

A citrom, az ecethez hasonlóan nagyon hatékony vízkőoldó, emellett fehérítő hatású, és ráadásul mennyei illatot hagy maga után. Súroláshoz használhatunk félbe vágott citromot egy kis sóval meghintve – kényes felületeken ne használjuk, hiszen a só könnyen megkarcolhatja az érzékenyebb anyagokat -, vagy akár vásárolhatunk a patikában citromsavat, amit vízzel hígítva, szintén betölthetünk egy szórófejes flakonba és kész is a természetes, környezetbarát vízkőoldó szer.

Háziszappan – A csodafegyver

A szappan nem csak tisztálkodásra tökéletes, de mosogatásra, és takarításra is bátran bevethetitek. A háziszappan állati zsírokból, és/vagy növényi olajokból, nátrium-hidroxidból (nátronlúg), és folyadékból (víz, tea, tej) készül, tehát csak ehető alapanyagokból – azért ne kóstoljátok meg J A szappankészítés nagyon egyszerű, de azért egy kis tapasztalat nem árt, ezért javaslom, látogassatok el egy-két alkalommal egy szappankészítő műhelybe, hogy elsajátíthassatok mindent, ami programnak sem utolsó.

A fürdőszoba tisztításához a háziszappanon és egy kefén kívül nem lesz szükség másra. Tegyünk a kefére egy kis szappant és máris súrolhatjuk a csapot, kádat. A csaptelepeken és egyéb fémfelületeken pedig használhatjuk a fentebb említett két szer, a citrom vagy ecet bármelyikét.

Meleg víz – Ablakpucolás csak egyszerűen

A tükör és üvegfelületek tisztításához tökéletesen elegendő a meleg víz, majd a felület áttörlése száraz ronggyal – ne papírt használjunk erre a célra, hiszen az sem túl környezetbarát megoldás. Sokan nem hiszik el, hogy a meleg víz önmagában elegendő hatásfokkal tisztít, de érdemes kipróbálni – ha nagy az ellenállás, az ecet itt is megoldás.

 Felmosás – Természetes illatfelhő

Ha Te is imádod, hogy felmosás után az egész lakás illatozik, és erről nem szeretnél lemondani a jövőben sem, akkor engedd tele a felmosóvödröt meleg vízzel és tegyél 3-4 cseppet a vízbe a kedvenc 100% tisztaságú illóolajodból, és élvezd a kész munka gyümölcsét.

Szódabikarbóna – Súrolás mesterfokon

A szódabikarbóna egy olyan csodafegyver, amit bármikor bevethetsz, ha súrolásra van szükség – tűzhely, sütő, odaégett edények, nem gond, elbánik velük. Egy kis meleg víz, szivacs, kefe és… hát igen, egy kis izommunka. Itt is figyelned kell arra, hogy sérülékeny felületeken ne használd, ezeknél próbáld meg az áztatásos módszert.

Mosószerek és öblítők – helyett

Sokan vitatkoznak azon, hogy a mosódió vagy a mosószóda jobb-e, de abban mindkét tábor egyetért, hogy bármelyik jobb megoldás, mint a hagyományos mosószerek. A ruhák ragyogóan tiszták lesznek és a környezetet sem szennyezik.

Az öblítő már egy nehezebb kérdés, hiszen a frissen mosott, öblítőtől illatozó ruhákról nehéz lemondani. Szerencsére nem is kell, mert ma már gyártanak olyan termékeket, amelyek biológiailag teljesen lebomlók, nem károsítják a környezetet, és ruháinknak is pompás illatot kölcsönöznek.

Nem hiszed? Járj utána! Öblítő választékunkat itt találod, és ha nem szeretnél otthon tisztítószereket készíteni, de fontos számodra családod egészsége, és környezetünk védelme, akkor nézd meg tisztítószer kínálatunkat, amelyek kiváló minőségűek, környezetbarátak és fejlesztésük során állatokon nem teszteltek: 100% ökobarát tisztítószerek

 

Szállítás

 

Rendeld meg, és vedd át 1-3 munkanapon belül, vagy üzletünkben személyesen!

 

Tovább olvasom

 

Nézz körül!

 

Minden termékünk megvásárolható XIII. kerületi üzletünkben is!

 

Tovább olvasom

 

Biztonságos vásárlás

 

A vásárlások során a jelenleg elérhető legbiztonságosabb technológiákat alkalmazzuk.

 

 

Kérdésed van?

 

Információra, technikai segítségre van szükséged? Rendelésed felől érdeklődsz? Segítünk!

 

Tovább olvasom

argep.hu