A kókuszcukor a kókuszpálma virágjának nektárjából készült cukorkülönlegesség, természetes édesítőszer. A nádcukor, illetve a gabonákból és egyéb alapanyagokból készült szirupok alternatívája. Íze egyedülállóan karakteres, mégis lágy, enyhén karamellás, meleg hatást kelt. Nincs köze a kókusz terméséhez, sem ízben, sem színben, édesítőereje közel azonos a cukorhoz képest.
Hogyan készül?
A 100%-os tisztaságú kókuszcukrot semmilyen egyéb édesitőszerekkel nem elegyítik. A kókuszcukrot csakis a kókuszpálma, a bontatlan kókuszvirág nektárjából (SAP) gyártják. Nem keverendő össze a pálmacukorral, mely bizonyos pálmák fájának és nem az értékes virágnak a nedvéből készülnek.
Származási hely: Indonézia
Allergén információ:Â A termék dióféléket feldolgozó üzemben készül.
Átlagos tápérték 100 g termékben | |
Energia | 1640 KJ / 385 Kcal |
Zsír | <0,1 g |
 â amelyből telített zsírsavak | <0,1 g |
Szénhidrát | 92,4 g |
 â amelyből cukrok | 87 g |
Rost | <1,7 g |
Fehérje | 1,9 g |
Só | 0,43 g |