A zab értékes biológiai összetételű gabona. Átlagosan 17 könnyen emészthető fehérjét tartalmaz. A szervezet számára nélkülözhetetlen aminosavakból hét jelentős mennyiségben megtalálható a zabfehérjében. A zsírtartalom elérheti a 7 %-ot is, melyben a szervezet számára különösen fontos telítetlen zírsavakból mintegy 70-80 % található.
Szénhidrát tartalma a többi gabonafélékhez képest a legkisebb, 50-60 %.
Jelentős élelmi rost-, ásványi anyag-, és vitaminforrás.
A zabbal készített étel nem okoz emésztési rendellenességet, ismételt fogyasztása esetén sem idéz elő túllakottsági érzetet.
Ásványi anyagok:
kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium
Vitamin: E, B1, B2
Zabpehely felhasználása:
fogyasztható tejjel, növényi tejjel, joghurttal, magában vagy több gabonapehellyel keverve.
Allergén információ:
A termék dióféléket feldolgozó üzemben készül.
Átlagos tápérték 100g termékben | ||
Energia
 | 1675 | KJ |
396 | kcal | |
Zsír | 7,6 | g |
Szénhidrát | 68,5 | g |
â cukor | 1,3 | g |
Rost | 9,1 | g |
Fehérje | 13,5 | g |
Só | 0,2 | g |
Vitamin: E, B1, B2
Zabpehely felhasználása:
fogyasztható tejjel, növényi tejjel, joghurttal, magában vagy több gabonapehellyel keverve.