Mi a Chia mag?
A Chia, más néven azték zsálya, vagy latin nevén Salvia Hispanica egy a menták családjába tartozó virágos növény. Ĺshonos Közép- és Dél-Amerikában, ahol az aztékok alapvető élelmiszere volt a Kolumbusz előtti időkben. A Chia szó jelentése âolajosâ és a Nahuatl chian szóból származik.
Felhasználása:
Könnyen lehet más ételekkel elegyíteni, mert az íze nem hangsúlyos és nem változtatja meg azok zamatát. Kiváló szószokhoz, vajhoz, pudinghoz, shake-hez adva. Magja darálva sütemények tésztájához is adható. A csíráztatott magok kiválóak salátákhoz, vagy szendvicsbe. Ădítő ital is készíthető belőle , ha a magokat hideg vízbe áztatjuk. A megpirított magokból nagyon finom pép készíthető, amit még forró állapotában kell vízzel felönteni, majd turmixolni.
A napi maximálisan fogyasztandó mennyiség 15g!
Allergén információ:
A termék dióféléket feldolgozó üzemben készült.
Összetevők: Aztékzsálya-mag (Salvia hispanica mag).
Átlagos tápérték 100 g termékben | |
Energia | 1465,38 KJ / 350 Kcal |
Zsír | 30,8 g |
â amelyből telített zsírsavak | 3,2 g |
Szénhidrát | 42,12 g |
 â amelyből cukrok | <0,01 g |
Rost | 34,4 g |
Fehérje | 16,54 g |
Só | <0,1 g |