Egyszerű, gyors...
A sárgaborsó magas fehérjetartalmú hüvelyesféle, amelyet szárítva, felezve vagy lisztté őrölve használnak fel. A liszt felhasználásának előnyei: közel egyharmadára csökkent főzési idő (7-10perc), és a kevesebb hőkezelésből eredő lényegesen kisebb tápanyagveszteség.
Felhasználhatjuk:
levesekbe, főzelékek sűrítésére, pástétom készítéséhez. TIPP: Próbálja ki a sárgaborsó krémlevest ATAISZ zöldfűszersóval ízesítve!
Allergén információ:
Zabot, szezámmagot és zellert is feldolgozó üzemben készült.
Átlagos tápanyagtartalom 100 g termékben:
Energiatartalom: 1400 KJ/ 321 kcal
Fehérje: 21,7 g,
Zsír: 1,5 g, ebből telített: 0,10 g
Szénhidrát: 53,1 g, ebből cukor: 0,0 g,
Só: 0,0 g.
Összetevők:
sárgaborsó (Ukrajna)