Élvezeti értéke magas, mivel íze hasonló a hagyományos tésztákéhoz. Kellemes sárga színét a lehelletnyi kurkumának köszönheti, állagát főzés után is kiválóan megtartja.
Összetevők:
kölesliszt, útifű maghéj liszt, kurkuma, víz
A köles élettani hatásai csodálatosak.
Könnyen emészthető, tápértéke mégis igen magas.
Magas, vízben oldódó rosttartalma segít eltávolítani a letapadt salakot a belekből, ezért fogyasztása böjtöléskor is ajánlott.
Felépülnek tőle a betegek, megerősödnek a kisgyerekek, és várandós anyukáknak is gyakran ajánlják.
Idegrendszeri problémák esetén ajánlott, állítólag lassítja az öregedést.
Erősíti az immunrendszert, hiszen tele van ásványi anyagokkal.
Megszépíti hajunkat és megerősíti a körmünket is.
A fogak erősebbek lesznek tőle, a zománcra is jótékony hatással van.
Az útifű maghéj ideális rostforrás azok számára is, akik a búzára érzékenyek. Nyugtató hatással bír az érzékeny belekre, amit a búza rostjai alaposan kidörzsölhetnek. Az útifű maghéj teljesen természetes és biztonságos. A világon több száz millióan használják évente. A szervezetben nem szívódik fel, nem hat izgatóan rá és nem okoz függőséget, emiatt alkalmas folyamatos hosszú távú használatra.
Átlagos tápanyagtartalom: (/100g)
Energia: 14533,35kJ/338,4 Kcal
Szénhidrát: 65,92 g, melyből 2,67g cukor;
Fehérje: 9,95g
Zsír: 3,88g, melyből 0,51g telített zsírsavak;
Só: 0,03g
Elkészítési javaslat:
Tegyük a kívánt mennyiséget bő, forrásban lévő vízbe, adjunk hozzá egy csipet sót, és időnként megkeverve főzzük 2-3 perci, majd szűrjük le. A hagyományos tésztával megegyező módon fogyasztható.
Minőségét megőrzi:Â A csomagoláson jelzett időpontig
Vegán termék: glutén,- gabona, -tej, -tojás, -szója, -kukorica, -burgonya, -rizs, tartósítószer-és koleszterinmentes.
Fogyaszthatják:
Lisztérzékenyek, tojásérzékenyek, tejcukorérzékenyek, szójaérzékenyek