Receptek

Hántolt tönkölybúza saláta

2019.01.04 15:00
Bioworld by KELLYS
Hántolt tönkölybúza saláta

Hozzávalók:

400 g bio hántolt tönkölybúza

1 konzerv bio vörös bab

1 nagy bio hagyma

1 ek. bio zsír vagy bio olívaolaj

200 g füstölt bio tempeh vagy tofu

bio gomashio

bio fűszerek

himalájai só

Elkészítés:

A hántolt tönkölyt öblítsük át hideg vízzel. Tegyük fazékba, öntsük fel 600 ml vízzel, sózzuk meg, majd lefedve főzzük 25-30 percet. Ha hántolatlan tönkölybúzát szeretnénk használni, éjszakára, vagy legalább 12 órára áztassuk be, majd 50-60 percig főzzük. Ideális esetben egy nappal korábban is megfőzhetjük.

Eközben olajon vagy zsíron pirítsuk üvegesre a hagymát, majd adjuk hozzá a felkockázott tempehet vagy tofut. Ehhez a keverékhez adjuk hozzá a főtt búzát, majd alaposan keverjük össze. Ízesítsük sóval, gomashio-val és fűszerekkel. Végül keverjük hozzá a babot. Frissen tálaljuk, kínáljunk mellé zöldséget vagy savanyú káposztát. Kiválóan illik hozzá a cékla is.

Elkészítés: 45 perc (tönkölybúza használata esetén számoljunk hozzá 12 órát, és 60 perc főzési időt)

 

Szállítás

 

Rendeld meg, és vedd át 1-3 munkanapon belül, vagy üzletünkben személyesen!

 

Tovább olvasom

 

Nézz körül!

 

Minden termékünk megvásárolható XIII. kerületi üzletünkben is!

 

Tovább olvasom

 

Biztonságos vásárlás

 

A vásárlások során a jelenleg elérhető legbiztonságosabb technológiákat alkalmazzuk.

 

 

Kérdésed van?

 

Információra, technikai segítségre van szükséged? Rendelésed felől érdeklődsz? Segítünk!

 

Tovább olvasom