Receptek

Receptek kenderből

2019.02.11 10:14
Bioworld by KELLYS
Receptek kenderből

A kenderből készült élelmiszerek kedveltsége az utóbbi években jelentősen növekszik. A kendert sok jó tulajdonsága különbözteti meg a többi élelmiszertől. Tápanyagokban gazdag, iparilag nem feldolgozott élelmiszer, természetes állapotban. Nem kell belőle izolátumokat vagy kivonatokat alkotni. A kender a maga természetes állapotában sokkal jobb alkáliaforrás, mint a többi fehérje, magasabb a pH-értéke, amely a test semleges állapotának megőrzése szempontjából nagyon fontos.

A kenderben lévő fehérje teljes, mind a tíz esszenciális aminosavat tartalmazza, ezért jobb minőségű, mint más fehérjeforrás. Az esszenciális aminosavak azok, amelyeket táplálkozás útján kell bevinni a szervezetbe, mert a test nem termeli őket. A kenderben lévő esszenciális aminosavak teljes spektruma egyértelműen hasznos minden aktív személynek. A kender aminosavainak profilja, hogy segítsenek erősíteni az immunrendszert és felgyorsítani a regenerációt. A kenderből készült élelmiszerek gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkeznek, amelyek kulcsfontosságúak a puha szövetek gyorsabb visszaállításában, fizikai aktivitás után. Az edesztin, a kenderben is elérhető aminosav, a DNS elválaszthatatlan része. Ennek köszönhetően a kender az emberi aminosavakhoz leginkább hasonló természetes forrás.

A kender sokkal könnyebben emészthető, mint más fehérje. Mivel a kenderfehérje nem hőkezelt, a természetesen előforduló emésztőenzimek nem sérülnek, így a test minden probléma nélkül fel tudja őket használni, nincs megterhelés az emésztés során. Könnyű emészthetőségének és felszívódásának köszönhetően a kenderfehérje jól helyettesíti a többi fehérjét. Végül az is érvényes, hogy amennyiben magas minőségű fehérjét választasz, mint például a kender, nem kell nagy mennyiségben fogyasztanod – a lényeg a minőség, nem a mennyiség.

A magas minőségű komplex fehérjék, például a kenderből, nem csupán az izmok és kötőszövetek regenerációjában hasznosak, de a zsírok metabolizmusában is. Amint a fehérje bejut a szervezetbe, ösztönözni kezdi a hormonok felszabadulását, ez lehetővé teszi a testnek, hogy felhasználja a zsírraktárakat, azaz javul a kitartás és könnyebbé válik a zsírégetés. Mivel a kenderből készült élelmiszerek nem hőkezeltek, természetesen megőrzik a nagy mennyiségű vitamint, ásványt, jó minőségű kiegyensúlyozott zsírokat, antioxidánst, rostokat és az erős alkáliaforrás klorofilt.

A kender-élelmiszerek kiválasztásakor időnként fontos figyelni a frissességre – ez érvényes a kenderolajra, a kendermagra és a kender-fehérjeporra. A sötétzöld szín, a kellemes illat és az édes, diós íz győz meg a frissességről. Ugyanúgy, mint bármely más termésnél, figyeljünk arra, hogy ne használjunk gyomirtókkal és növényvédő szerekkel kezelt kendert, helyezzük előtérbe a bio minőséget.

KENDEROLAJ

A kenderolajt a kendermagból sajtolják, és jelenleg elérhető legegészségesebb olajak közé tartozik. Sötétzöld színével, finom, krémes textúrájával és mogyorós ízével kiváló alap bármilyen salátaöntethez. A kenderolaj egyedülálló abban, hogy ideális arányban tartalmaz omega-6 és omega-3 zsírsavakat.

RECEPT

Kendertej

Az ital könnyen és gyorsan elkészül – tökéletes alternatíva nyerhető a sokszor rossz minőségű vásárolható termékkel szemben.

Hozzávalók:

3,5 csésze szűrt víz

1 csésze bio kendermag

1 tk. bio juharszirup

Elkészítés: Minden összetevőt alaposan turmixoljunk össze. Hűtőben tárolva a kendertej két hétig is eláll.

 

Szállítás

 

Rendeld meg, és vedd át 1-3 munkanapon belül, vagy üzletünkben személyesen!

 

Tovább olvasom

 

Nézz körül!

 

Minden termékünk megvásárolható XIII. kerületi üzletünkben is!

 

Tovább olvasom

 

Biztonságos vásárlás

 

A vásárlások során a jelenleg elérhető legbiztonságosabb technológiákat alkalmazzuk.

 

 

Kérdésed van?

 

Információra, technikai segítségre van szükséged? Rendelésed felől érdeklődsz? Segítünk!

 

Tovább olvasom

argep.hu