Receptek

Töltött lepények pikáns marinált salátával

2019.01.17 09:38
Bioworld by KELLYS
Töltött lepények pikáns marinált salátával

Ha a gyógyulást keresed, fordulj a legjobb tanítóhoz, a természethez. A közös összhangban megtalálod önmagad és egyúttal az egészséged is.

A nyers, élő étkezés az egyik út, eszköz, melynek segítségével tökéletes egészségben élhetünk, vagy visszaszerezhetjük azt. Az eredeti táplálkozás, mely az emberiség kezdetén adott volt az egészséges élethez. Az élelmiszerek természetes állapotukban szervezetten vannak feltöltve az egészségről szóló információkkal. A főzés és más kezelések beavatkoznak ebbe a szervezettségbe. Az élet szempontjából fontos és nélkülözhetetlen anyagok együtthatása – szinergiája – attól függ, hogy a szervezetünkbe nyersen, élve, kezeletlenül jutnak-e be. A fejlődés során kialakult egy pontos mechanizmus, amely csak természetes formájukban teszi lehetővé az értékek kihasználását. Amennyiben a táplálkozásunk eltér attól, amire genetikailag programozták, az fokozatosan alultápláltsághoz vezet. Ez első fázis a sejtszintű megfosztás (sejtalultápláltság), mely fokozatosan az immunrendszer problémáit vonja maga után, majd végül betegséghez vezet.

A figyelmünket ezekre a betegségeket kiváltó okokra szükséges fordítanunk, fokozatosan meg kell változtatnunk az étkezési szokásainkat, és elfogadni a tényt, hogy az egészségünk egyenesen összefügg a fogyasztott élelmiszerek komplexitásával és frissességével. A nyers-élő ételek fogyasztása egy életstílus.

Ez az étel kiváló ebédre, könnyen elkészíthető és szállítható, de a legfontosabb, hogy tartalmaz minden tápanyagot, amelyre a nap egyik legfontosabb étkezés során szükségünk lehet.

Hozzávalók:
150 g bio hajdinacsírából készült liszt (ha nincs, akkor hajdinaliszt)
100 g bio aszalt paradicsom – éjszakára áztassuk be
100 g bio datolya - éjszakára áztassuk be
15 g bio chia mag
1 tk. négyszínű bio fűszer
1 tk. bio kurkuma
szükség esetén a datolya vize
Előbb turmixoljuk össze a hajdinalisztet, a chia magokat, a datolyát és a paradicsomot. Majd
mindent keverjünk össze egy tálban, tésztát alkotva, melyeket olyan részekre bontunk, hogy
mindegyikből kijöjjön egy kb. 15 cm átmérőjű lepény. A lepényt megtöltjük salátával,
félbehajtjuk.

Zöldségsaláta
Hozzávalók:
350 g bio fehér vagy kínai káposzta
45 g bio répa
25 g bio zellergyökér
25 g bio petrezselyemgyökér
69 g bio hagyma
Mindent felszeletelünk, majd hozzáadjuk az öntetet:

Öntet:
2 ek. bio olívaolaj
1 bio citrom leve
¼ tk. négyszínű bio fűszer
egy darab reszelt bio gyömbér
csipet chili
Frissen is ehetjük, de akkor is kiváló, ha aszalóban szárítjuk – elég 4 órát.

 

Szállítás

 

Rendeld meg, és vedd át 1-3 munkanapon belül, vagy üzletünkben személyesen!

 

Tovább olvasom

 

Nézz körül!

 

Minden termékünk megvásárolható XIII. kerületi üzletünkben is!

 

Tovább olvasom

 

Biztonságos vásárlás

 

A vásárlások során a jelenleg elérhető legbiztonságosabb technológiákat alkalmazzuk.

 

 

Kérdésed van?

 

Információra, technikai segítségre van szükséged? Rendelésed felől érdeklődsz? Segítünk!

 

Tovább olvasom